Kendini bağış yapmaya adamış dindar bir Yahudi için Şabat zor bir gündür. Yahudi yasasının para kullanmayı men ettiği bu tek günde yardım isteyen aç dilenciler gördüğünde nasıl davranmalıdır? Bu yasak yüzünden bazı kişiler, o günün Şabat olduğunu ve bu sebeple üzerlerinde para taşımadıklarını dile getirerek dilencilerden özür dilerler.

Ancak bu sıkıntının üstesinden gelmenin farklı yolları vardır. Ari Goldman'ın kızı Emma, bir Şabat günü babası ve bir arkadaşıyla birlikte yürüyordu. Elindeki kutuda da çeşitli yiyecekler taşıyordu. Bir dilenciye rastladığında da ona kutudan birşeyler ikram ediyordu. Yaptıklarını babasına ve arkadaşına şöyle açıklıyordu: "Bir dilencinin yanından geçtiğimde ona hiçbir şey verememekten çok rahatsız oluyordum. Bu yüzden de Şabat günü yanıma yiyecek birşeyler almadan hiç sokağa çıkmam."

Emma'nın bulduğu çare hem çok etkileyici, hem de bize şunu hatırlatmakta: İnsan daha etik davranmanın yollarını araken biraz aklını kullansa bazı çareler üretmeyi muhakkak başaracaktır, Emma gibi on yaşında olsa bile... ***