Adam bir gün [M.S. dördüncü yüzyılda yaşamış] Rabi Rava'nın yanına gelerek şöyle demiş: "Şehrin valisi bana birini öldürmemi emretti. Ancak bunu yapmayı reddedersem, beni öldürtecek.[Ne yapmam gerekir?]"

Rava şöyle karşılık vermiş: "Öldürmektense, öldürülmeyi tercih et; kendi kanının onunkinden daha kırmızı olduğunu mu sanıyorsun? Belki de onun kanı seninkinden daha kırmızı."

- Talmud Bavli, Pesahim 25b

Hiç birimiz, inşallah, bu denli korkunç bir seçim yapmak zorunda kalmayız. Yine de, hayatımızın tehlikede olmadığı durumlarda bile, başkasının kanının kendi kanımız kadar önem taşıdığı konusundaki Talmud öğretisinin günlük davranışlarımızı etkilemesi gerekir. Örneğin, sırada beklerken başkalarının önüne geçmeye çalışan kişiler, aynı şekilde, kendi kanlarının başkalarının kanından daha kırmızı olduğunu düşündükleri ve düzenli bir şekilde sıralarının gelmesini beklemedikleri için suçlu sayılırlar. Dolayısıyle, başkalarının zararına kendi menfaatlerinizi öne sürmeden ve vaktinizin başkalarına göre daha değerli olduğunu iddia etmeden önce, kendi kendinize Rava'nın o adama yönlendirdiği soruyu sormayı ihmal etmeyin:

"Kanının onun kanından daha kırmızı olduğunu mu sanıyorsun?" ***