Beğenmedikleri yemeği kaba bir tavırla garsona şikayet eden insanları veya bir düğün veya bar mitzva kutlamasında servis yapanlara robot muamelesi yapan misafirleri gördüğümüzde içimizde bir eziklik hissederiz.

Bu kişiler, yemek tabağını önlerine koyan veya yemek bittiğinde toplayan görevliyi nerdeyse görmezlikten gelir. Bu gibi davranışlar çok üzücüdür.

Rav Berel Wein, büyük din bilgini Rav Jacob Kamenetzkı ile ilgili şu hatırasını anlatır: "İki rav bir otoyol gişesinde uzun zamandır beklemekteydi. Wein'ın asabı gittikçe bozuluyordu. Sonunda gişeye vardıklarında Wein, gişe memuruna parayı verdikten sonra hiç durmadan yoluna devam etti. Avrupa doğumlu Rav Kamenetzkı ona şöyle sitem etti: 'Ona bir teşekkür bile etmedin.'"

Herkes bir teşekkürü hak eder: Size servis yapan garson kız, işleminizi tamamlayan banka memuru, gideceğiniz yere sizi ulaştıran taksi şoförü. Belki o anda aceleniz olabilir. Ancak, bir "teşekkür ederim" demek sizi pek de geciktirmeyecektir. Yapılan bir ödeme veya verilen bir bahşiş gibi bu davranışınız, size nazik davranan veya bir hizmette bulunan kişiye ödemeniz gereken borcun bir parçasıdır.***