Yazdır

Seksin Gücünü ArttırınSeks, size yaşam katan, bir anlık bir güç idaresidir. "B'miut dereh eretz" İbranice'de, edebi olarak şunu ifade eder.

"Seksüel aktiviteyi doğru zamanla sınırlamak". Bilgili insan, seks dürtüsünü kontrol etmeyi ve bununla beraber bu gücü yapıcı bir şekilde kullanmayı bilir.

''48 yol''a göre seksin üç durumu vardır:

Pozitif: Düzenli seks yapmak önemlidir. Negatif: Çok fazlası sizi tüketir ve yıpratır. Dengeli: Azaltırsanız, sizin kontrolünüzdedir.

Seks potansiyelimizi kontrol edemediğimiz takdirde, bize çok zararı dokunur. Hormonlarımız harekete geçtiği zaman artık, hür olamayız. Bu yüzden, ilk yapmamız gereken, aklımızın hareketlerimizi kontrol etmesini sağlamaktır.

SEKSİN GÜCÜ SİZE ENERJİ VERİR

Zorlukların üstesinden gelme gücü içimizdedir. Bu gücü ortaya çıkarmak için uygun dürtüyü yaratmamız gerekir. Kendimizi motive etmemizin yollarından biri de fiziksel çekimdir.

Bu gerçektir ki, insan vücudu seks yaparken kimyasal bir enerji üretir. Seks dürtünüzü çalıştırın. Tabii buradaki anahtar unsur, seksi doğru zamanda ve doğru nedenlerle yapmaktır.

EVLİLİKTE SEKS

Evlenmeden önce, evliliğin ne olduğunu öğrenmelisiniz. İki tarafın yaptığı bir antlaşma mıdır? Bir aşk macerası? Veya seksin meşru olması mı, yoksa bir birliktelik midir?

Dikkat edin! Evlilik için kullanacağınız tanım, nasıl bir eş seçeceğinizi belirler.

Tora'da seks ilişkilerini anlatmak için Türkçede '' bilmek '' anlamına gelen "yadah" kelimesi kullanılır. (Bereşit 4). - "Adem Havva'yı bildi ve Havva hamile kalıp bir çocuk sahibi oldu." Bu bize, seksin sadece fiziksel olmadığını, iki insanın birbirini tanımasından meydana gelen duygusal bir bileşim olduğunu vurgular.

Yahudilik evliliği, "insanın diğer yarısını bulması " olarak tanımlamıştır. Evlilikte iki insan birbirine bağlanarak bir bütün olurlar ve birbirlerini tamamlarlar. Seks için duyulan arzu, aslında insanın "diğer yarısı" ile birleşme arzusudur. Seksüel ilişki ile bu "tek"liği, "bütünlüğü" ifade ederiz.

Evlilik bunları öğrendiğimiz bir forumdur. Bir erkek ve kadın evlilik bağı kurduklarında çok derin ruhani bir bağ oluştururlar. Birbirlerine karşı ömür boyu özveride bulunurlar. Seks karı kocayı birbirine bağlar çünkü bu, kendimizin ötesinde başka şeylere odaklanmamızı da öğretir.

Evliliğin dışında gelişen seks, hayal kırıklığına neden olur çünkü bu şekilde ''tek''liğe (bütünlüğe) ulaşılamaz. Bu tabii, kısa vadeli bir seks için söz konusudur. Ama uzun vadede bile: evlilik bağı olmadığında her zaman ilişkiyi bitirme olasılığımız vardır. Sonuç olarak, bağlılığın derecesi sınırlıdır. Nihayetinde, hayal kırıklığı devreye girer ve ilişki kendini tüketir.

Bu anlayışla, evlenin. Karı-koca birbirini bütünler ve sonsuza kadar birbirlerinin birer parçası olurlar. Birine bağlı olduğunuz zaman, ona kendinizden bir parça veriyorsunuzdur. Ve kendinizden vermiş olduğunuz parçanın, hayat boyu birlikte olmak isteyeceğiniz insana gitmiş olduğundan emin olmak istersiniz.

SEKSE BAKIŞ AÇISI

Seksin bir başka derin noktası da vardır. Kral Şelomo'nun yazdığı "ŞİR A ŞİRİM ( Şarkıların Şarkısı ) bir kadın ile erkek arasındaki aşk şarkısıdır. Talmud buna "yücelerin yücesi" yani en kutsal dini metin der. Neden? Çünkü seks, sonsuz birlik için, Allah'la birleşmek için duyduğumuz derin arzunun ifadesidir.

"Ben sevdiğime aitim ve sevdiğim bana ait." (şir a şirim6:3)

Yahudiliğe göre seks, sergilediğimiz en kutsal eylemlerden biridir. Aslında İbranice'de, evlilik töreni için kullanılan (kiduşin) kelimesi kadoş, yani ''kutsal'' kelimesinden gelmektedir.

Seks, aynı zamanda evliliğin korunması için gereklidir. Çünkü ruhani ( manevi ) bir nedenden dolayı yapılan fiziksel zevke varmaktan daha güzel bir şey yoktur. Bu yüzdendir ki, Ravlar, cuma geceleri yani haftanın en kutsal günü olan Şabat'da seks yapılmasını önerirler.

Ruhani bilincinizi sekse katın. Bu, sekse daha çok anlam ve keyif katar. 

AŞIRIYA KAÇMAYIN

Seks çok güçlü olduğundan, sizi yıkabilir. Ruhani olması gereken bir şeyi hayvani bir arzuya dönüştürmeyin.

Seksin sizi, kontrol altına almasına izin vermeyin. Salt seks için yaşıyorsanız, hayvan gibi yaşıyorsunuz demektir. Seksin, kontrol altında olma disiplini kazandırmasını sağlayın. Dürtülerinize karşı ne kadar disiplinliyseniz, o kadar zevk alırsınız çünkü kontrol sizin elinizdedir.

Evlilikte, aşırı şeyler ilişkiyi tek yönlü kılar. Denge esastır.

ZARARLI DÜRTÜLERDEN KAÇININ

Değerli olan her şey gizli tutulmalıdır. Toplum her şeyi açığa çıkardıkça, ilişkilerin kalitesinin ve seksin özelliğinin azalması bir tesadüf değildir. Fakat, medyada ve her yerde seksin bu kadar öne çıkmasıyla, seksin ucuz olmasını nasıl önleyebiliriz?

Seksin kötüye kullanımını önlemenin en iyi yolu koruyucu bir çit örmektir. Eğer rejimdeyseniz, şişmanlatıcı yiyecekler sunan yerlerden uzak durursunuz. Aynı şekilde gözlerinize ve aklınıza hakim olmak istiyorsanız, sizi dürtecek ortamlardan uzak durun.

Aklınızı gerçekten ilgi duyduğunuzu şeylerle meşgul ederek dürtülerden kaçabilirsiniz.

Ayrıca seks hakkında hayaller kurup fantaziler yaratmayın. Bu, yıkıcı olur. Beyin gücünüzü bu tip şeylere harcamak, tüm potansiyelinizi harcamak demektir.

48 YOL'DA SEKSİN GÜCÜ NEDEN BİR UNSURDUR?

  1. Sekse olan yaklaşımınız kendi arzularınızı ne kadar kontrol edebildiğinizi belirler.
  2. Seks yaparken, bir kimse eşine karşı olan sorumluluklarının bilincinde olmalıdır.
  3. Seks, bizi Allah'a bağlayan, kutsal bir birleşme eylemidir.
  4. Seks, sonsuz bir bağdır.