Başkaları Tarafından SevilinBazen " Benim kimseye ihtiyacım yok; kendi başıma da yapabilirim" diye düşünürüz.

Halbuki aile bireyleri, iş ortakları veya dostlar tarafından sevilmek ihtiyacı oldukça doğal ve derindir. Oksijene ihtiyacımız olduğu kadar sevilmeye de ihtiyacımız vardır.

Tabii ki bu sevgi kazanılmalıdır. Kral Şelomo: "Su nasıl bir yüzü yansıtırsa, insanın kalbi de öyle yansıtır" demiş. Başka bir deyişle eğer karşınızdakine soğukluk verirseniz soğukluk alacaksınız. Eğer sıcaklık verirseniz sıcaklık alacaksınız.

İnsanlar sizi sevdiğinde sizin bilge ve zengin olmanız için size yardım etmek isterler. Sizi sosyal ilişkilere davet ederler ve işinize müşteri olurlar. Size iyi öğüt verirler ve sizin önerilerinizi istekle kabul ederler.

BAŞKALARINDA NEYİ SEVERSİNİZ

Şimdi bir sevgi tanımından başlayalım: "Başkalarının erdemlerinden zevk almak". Başka bir deyişle " onu bilmek onu sevmektir".

Şimdi sevdiklerinizin listesini yapın. Bunu çalışın ve kendinize sorun: Erdemleri gördükten sonra gerçek bir ilişkinin temeline sahipsinizdir. Buna karşılık başkaları tarafından sevilmek için onların gözünün önünde erdemli görünmeniz gerekir. Senden yapmanı istediği şeyi onun için yap. Bu sizi bir zevk kaynağı olarak özdeşleştirecektir.—Ve ona zevk verenleri herkes sever.

Genel bir kural mutlu olmak ve iyimser olmaktır. Her şey hakkında şikayet eden insanlar çevresinde durmak boşa zaman kaybıdır. Neşe ve canlılıkla olun ve sevileceksiniz.

Sevgi İletişimi

Bütün anne babalar çocuklarını severler. O zaman neden birçok çocuk kendini kabul edilmemiş hissediyor? Çünkü başkalarına sevgi duymak sadece bunun bir parçası. Bizim aynı zamanda bu sevgiyi iletmemiz gerekir. Birçok çocuk sadece anne babanın kızgınlığı ve eleştirisini duyarlar ve bu yüzden yanlış mesajı alırlar.

Sevgi iletmek için sizin diğer kimseyi anladığınızı takdir ettiğinizi ve varlığından zevk aldığınızı söylemeniz gerekir. Durun ve onların yaptığı iyiliği analiz edin ve onların hatalarına odaklanmaktan sakının. Genelde yabancılara daha çok dikkat ve kibarlık gösteririz.

Diğer insanları takdir ettiğinizi göstermeye kendinizi itin. Şunu demeye çalışın "dediğini sevdim". "Geldiğin için sevindim". "Bunu çok iyi yaptın". Fakat tebrikleri pohpohlamak için içten olmayan övgü yapmayın. Yahudilik pohpohlamayı yasaklar. Çünkü bu yanıltıcı ve yönlendiricidir. İçten takdir ettiğinizden emin olun. Sadece onun iyi tarafını görmek için değil.

Vermek Anahtardır

Sevilmenin en verimli yolu başkalarına vererek olur. Fiziksel, maddesel, duygusal, spritüal zevk verdiğiniz zaman, bunlara bağlı hiçbir şey olmadan o sizi sevecektir.

Pratikte bir insan nasıl verici olabilir? Cevap basittir: Vermeye başlayın. Bazı insanlar der ki: "Sadece sevdiğim kişiye verebilirim" Bu yanlıştır. Vermenin İbranice kökeni "hav" sevgi anlamına gelen "ahava" ile aynı köktendir. Yahudi fikrine göre vermek sevgiye yol açar.

Sana verdiğim zaman sana benim bir parçamı yatırmış olurum. Sen o zaman benim için daha değerli olursun ve seni severim. Bu yüzden anne baba çocuklarını her şeyden çok severler. Bu onların en büyük yatırımıdır. Aklımızın ve kalbimizin içinde başkalarına vermenin felsefenizin bir parçası olmasına karar verin.

Birkaç öneri: Hastaları yerel hastanelerde ziyaret edin. Şabat yemeklerine arkadaşları çağırın. Evsizler barkında bir yemeğe gönüllü olun. Veya sizin sıranız olmadan evde bulaşık yıkayın. Tanrıyı taklit edin ve verici olun. Bunu şevkle yapın. Ve çevrenizdekilere aynen yaptığınız gibi ilham verin.

Sizin zevkiniz onların zevkidir

Başkalarına sevgi vermek bize çok büyük bir zevk kaynağı verir. Zevk almak yaşamımıza amaç ve anlam verir. Çünkü yaptığımız üzerinde pozitif etkiler görürüz. Bunu her zaman neden yapmayalım? Çünkü kendi zevkimizi aramakla meşgulüz ve narsist zevklerle kaplıyız.

Kendi küçük evreninizden dışarı çıkın. Yücelin. Basit bir "selam" insanın ruhunu yükseltir ve sizin ilgilendiğinizi gösterir. Basit şeyler büyük değişiklik yapabilir. Özellikle bir evlilikte vermek ilişkinin kuruluş temelidir. İki kişi birbirine vermeye odaklandığında ilişki iki yönlü akar. Bağlanmak ve ilişkiyi oluşturmak. Fakat iki kişi de almaya odaklanırsa o zaman dinamikler iki farklı yöne çekilmeyi gösterir. Bu gerilim ve zorlama getirir. Ne yazık ki günümüzde birçok kişi hayattan daha çok zevk almak için evleniyor vermek için değil.

Böyle bir evlilik ne kadar sürebilir?

Sevgi ve Takdir

Sevgi ve takdiri birbirinden ayırın. Takdir edilmek başarılarınız yüzünden sayılmanız anlamına gelir. Fakat sevilmiş olmak nasıl olduğumuzun özüyle takdir edilmek demektir. Hatalar da dahil olmak üzere.

Başarılar size övgü getirse de size sevgi getirmeyecektir. Başkalarının övgüsünü arayanlar genelde bunu kaybederler. Fakat başkaları tarafından sevilmek bir hayat boyu sürer.

Yakınlık Korkusu

Sevilmek için ilk koşul sizin içsel olarak sevilmeye izin vermeniz kararıyla başlar.

Neden insanlar yakınlıktan saparlar?

1) Bir insan incinmekten korkabilir. (Bir kere savunmanızı kaldırırsanız incinmeye açıksınızdır.

2) Bir insan kendini daha iyi bilmekten korkabilir. (Eğer insanlar bize çok yakın olurlarsa meseleleri ortaya çıkarırlar.)

3) Bir insan yalnız kalmak isteyebilir.

Eğer bu meselelerin herhangi birini sezerseniz bunu çözmeyi önceliğe alın. Bunu yapana kadar başkasının sevgisini itersiniz.

Hediyelerin En Büyüğü

Bir kişiye verebileceğiniz en büyük hediye bilgeliktir. Bir çift çorap bir yıl giyilir ama doğru iç görü insanın hayatını sonsuza kadar değiştirebilir. Şimdiden sonra bir bilgelik öğrendiğinizde bunu başkasına zevk vermek için nasıl kullanacağınızı düşünün. Bilgeliği özel olarak hazırlamayı unutmayın. Konuştuğunuz insanda odaklanın ve onu geçerli kılın. İnsanları sıkmayın, onları kötüleştirmeyin. Sözleri soğukça ve direkt olarak söylemeyin. Eski bir fikri tekrar ediyorsanız da onu ilk gün gibi tazelikle aktarın.

En azından başka insanlara acı vermeyin. Eleştirip "bu senin içindir" demeyin. İnsanlara gerçekmiş gibi davranın. Ne olduklarını düşünün ve ne istediklerini. Dostça olun. Onlara yardım edin. Problemleri paylaşın.

Bunun tersi durumda ise siz kendiniz daha bilge olmak istiyorsanız o zaman iyi bir öğrenci olun. Dikkat edin ve gelişin. Bu öğretmeninize zevk verecektir ve size daha çok öğretmek isteyecektir.

 

Sevilmek neden bilgeliğin bir öğesidir?

Başkalarına zevk vermek sizin zevkinizdir.

Başkalarındaki erdemleri aramak gösterebileceğiniz en büyük erdemlerden biridir. Başkalarını böyle severseniz, onlar da sizi öyle seveceklerdir.

Takdir göstermeye başlamanın ilk yeri ailenizdir.