Dualarınızın cevaplanmasını nasıl sağlarsınız?

Yaşamınızın herhangi bir döneminde dua ettiniz mi? Çoğumuz ettik. "Niçin" dua ederiz? Tanrı'nın, egomuzun kırılmasına veya O'nu dürtüp kendi zorluklarımızı hatırlatmamıza ihtiyacı yoktur. Ve Tanrı bizim için neyin iyi olduğunu bildiğine göre, neden her ebeveynin yaptığı gibi yapıp bize ihtiyacımız olanı vermiyor?

Dua nasıl işlemektedir?

Tanrı onu çağıran herkese yakındır - Onu içten çağıran herkese.
(Teilim 145)

GERÇEK DUA İÇİN 5 ADIM

1.Tanrı'nın varlığını hisset! Sana iyi olan her şeyi vermek isteyen güçlü ve sevecen bir Varlık'la konuşmaktasın. O çocuklarını sevdiğinden, duaları da cevaplandırmaktadır.

2.Sonuçlarını umutla bekle! Tanrı her şeyi kaydeder ve sırası geldiğinde de cevaplandırır. Tanrı'nın sana yardım edebileceğine veya edeceğine gerçekten inanmıyorsan, içten dua etmemektesin.

3. Dikkatini Tanrı'nın sana ne öğrettiği üzerine yoğunlaştır! Oluşan her şey iyiliğin içindir. Zor durumdaysan, Tanrı'nın sana bir şey öğretmek istediğini anla! O'na güvenirsen, vermek istediği mesajı hissedersin.

4.Ne istediğini bil! Yüce Yaratan'la konuşmaktasın, bu yüzden sınırlarını aşıp, anlamsız ve boş şeyler isteme. O senin gelişmeni, olgunlaşmanı istemektedir.

5. Dua ederken ciddi olmak, duanın gerçekleşmesi için yapabileceğin en iyi şeydir.

Tanrı yalnızca sen çaba gösterdiğinde yardım elini uzatır. Sana armağanı olan özgür seçimini asla elinden almaz.

YARARLI EGZERSİZLER

1.Başarından öğren! Dualarının cevaplandırıldığı zamanı hatırla. Duanı gerçek ve samimi kılan neydi?

2.Yaşamında Tanrı'nın sana verdiği nimetlerden 100 tanesini yaz. İlk 10 unu tanımla. Sana verdikleri için şükran duy ve seni ne kadar sevdiğini takdir et. Listeni arkadaşınla paylaş.

3. Yaşamında, Tanrı'nın yol gösteren elini hissettirdiği zamanı düşün! Mesaj neydi? Seni nasıl değiştirdi? Şimdi Tanrı'nın sana göndermekte olduğu mesaj nedir?

4. Yaşamın anlamı ve güzelliğinin bilincinde ol. Her gün bunu araştırmak için zaman ayır.