Elul ayı ve önemiRoş-Aşana'dan önceki ay olan Elul ayı, Tanrı'nın Gerçekliğinin içimizde uyandırılmaya çalışıldığı en yoğun dönemi başlatır. Bu ay, yüksek maneviyata ulaşmak için en uygun zamandır. Kitzer şulhan Aruh 128.1 de şöyle açıklanır:

"Elul ayı Tanrısal hoşgörünün dönemidir. Tanrı, yıl boyunca tüm kalbiyle O'na dönen ve Teşuva yapanları kabul etmesine rağmen, bu günler iyi niyet ve merhamet günleri olduğundan Teşuva yapmak için en uygun zamandır. Elul ayında, Moşe Sinay dağına 2.ci kez On Emir tabletlerini almak için çıkmış, 40 gün sonra da 10 Tişri gününde, Tanrı halkı altın buzağı günahından affettiği zaman inmiştir. (Kipur günü ) O tarihten beri bu günler iyi niyet günleri, 10 Tişri de af dileme günü olmuştur."

Elul ayı boyunca her sabah sinagoglarda, bulunduğumuz günlerin öneminin farkında olmamızı sağlamak için şofar çalınır. Ancak karakterimizi tahlil edip, gerekli düzeltmeleri yapmaya nasıl başlayabiliriz?

Genel kural, Kipur gününe safha safha hazırlanmaktır. Kolay olan mitsvaları yapmakla bağlamak ve yavaş yavaş daha zor ve karmaşık olanları bağlamak ve aynı zamanda da tüm yıl boyunca güçlü olduğunuz alanlarda kendinizi kuvvetlendirmeye odaklanmak.

Şimdi uygun şekilde dua etmek için çalışmaya başlamak için en iyi zamandır. Duanızı güçlendirerek yılın bu döneminde daha da önemli olan manevi gücünüzü kazanacaksınız.

İnsanlarla ilişkilerinizde daha dikkatli olmak için bilinçli bir çaba gösterin.

Biriyle tartışmak kadar Elul ruhuna aykırı düşecek bir şey daha olamaz. Teşuva yapmanın en önemli bölümü de insanlararası ilişkiler üzerinde çalışmak ve sebep olduğunuz herhangi bir zararı tamir etmektir.

Genel anlamda, yaşamımızın hangi noktada olduğu ve bu noktanın nereye gitmesini istediğinizi düşünmeye başlayın. Bu, rahatlama ve problemleri önemsememe zamanı değildir!

Rabinu Yitshak Abohav'ın "Meroras Hameor" 'da belirttiği gibi:

"Bir kralın önünde mahkemesi olacak her mantıklı kişi bu davaya hazırlanmak için uykusuz günler ve geceler geçirir. Davaya hazırlanmak için ona yardım edebilecek herkese danışır ve her bilgili kişiden öğüt alır. Dava kişisel bir risk oluşturmasa ve servetinin küçük bir kısmı söz konusu olsa bile uygun kararın verilmesini sağlamak için çok uzaklara da olsa gidecektir.

Kralların kralı, Kutsal Tanrı'nın önüne yargı için getirildiğinde, yalnız o değil çocuklarının ve servetinin de tartılacağı bir yargı için aynı şeyi yapmayacak mıdır?

Bu dönemde atılacak en önemli adım nedir?

Tora öğrenmek için çaba gösterin. Kaynak Tora olunca diğer her şey bu kaynaktan akacaktır.