Omer'i 48 Yolla SaymakPesah'ın ikinci gününden başlayarak Sinay dağında Tora'nın verilişi olan Şavuot bayramına kadar her gün "Omer " sayarız.

Rabi Aaron Kotler Tora'yı karşılamaya hazırlanmanın en iyi metodunun "Bilgeliğin 48 yolu " nu öğrenmek olduğunu söyler. Bu Talmud'un (Avot 6:6) belirttiği "Tora tacı 48 yolla kazanılır " öğretisinden gelmektedir. Bu 48 yolun her biri kişisel hünerlerimizi bileyerek hayattan en iyiyi almamızı sağlayan özel bir alettir. Zevk almak, hedeflerimize ulaşmak için Tanrı'nın bize verdiği araçları kullanmalı ve iyice öğrenmeliyiz. İş hayatında başarılı mı olmak istiyorsunuz? 48 yolu kullanın. İyi bir öğrenci mi olmak istiyorsunuz? 48 yolu kullanın. Olimpiyatlarda altın madalya mı almak istiyorsunuz? 48 yol sizi ona ulaştıracaktır.

Bunu hayattan ne almak istiyorsanız kullanın. Amacınıza odaklanın. Hangi amaç için yaşadığınızı bilin. Aksi takdirde zavallı bir milyoner olursunuz.

KARAKTER TAMİRİ

Hahamlarımız ruhlarımızın dünyaya gönderiliş sebebinin, karakter bozukluklarının tamiri olduğunu söylerler. Bu yüzden tamir hayatımızın birinci amacı olmalıdır.

Ahinuh kitabında ( İspanya 14.yı ) Mısır'dan kurtarılışımızın nedeninin Tora'yı almak ve onu uygulamak olduğu yazılıdır. Mısır'dan çıkış bizi fiziksel olarak özgür kılmışsa da disiplinin güvenilir özgürlüğüne Tora'yı kabulümüzle ulaştık.

Bu 48 yolun her biri yöntemin bir adımıdır—manevi ve moral karakterimizin farklı görünüşlerine hitap eder: Konuşma, sabır, konsantrasyon, liderlik, hissiyat, alçak gönüllülük, arkadaşlık, neşe, vs. Bizim amacımız bunların her birini tanımlamak ve dengelemektir.

48 yolu tamamladıktan sonra, 49. basamak ise ayrıntılı olarak yeniden gözden geçirmedir.

Manevi yükselmenin anahtarı ise büyüklüğün değişmez bir muhafaza ve bakım gerektirdiğinin anlaşılmasıdır.

Beklenildiği gibi, 50. basamak ise en derin ve bütün olandır. Bu diğerlerini birleştiren basamaktır ve Tanrı ile bütünleşmedir. Hayatta hiçbir şey Tanrı'nın yardımı ve desteği olmadan mümkün değildir.

TORA'YI ALMA

Rabi Hayim Soloveithick, her bir hukuki durumun kazanılması için özel bir metod vardır, aynı şekilde Tora'yı anlama yetisi 48 yolla kazanılır demektedir.

Buna başlamanın zamanı bugündür. Omer'in günleri bu 48 yolu öğrenmek için en iyi zamandır.-her gün bir yol!

Rabi Shraga Simmons