Yazdır

Miss PersiaEster, Ahaşveroş'un önüne getirilir. "Esareti" sebebiyle fiziksel olarak çok şey kaybetmiş olsa da, Ahaşveroş kendisini çok güzel bulur.

Hatta beğenisi, Ester'den daha iyisini bulamayacağını düşünecek derecede yüksektir. Ester'den sonraki kadınlara bakmayı bile gereksiz bulur ve hemen Ester'in kafasına tacı yerleştirerek onu kraliçe ilan eder. Ahaşveroş, yeni kraliçeden oldukça memnundur; Vaşti'nin yerini tam olarak dolduracak birini bulmuştur. Ester'in sessiz kalarak geçmişi hakkında konuşmaması da bu durumu değiştirmez. Ahaşveroş yeni kraliçenin onuruna bir parti düzenler. Ester'in mensup olduğu millete de bir jest yapmak ister; fakat bunu bilmediği için, imparatorlukta genel bir vergi affı ilan ederek, Ester'in halkının da dolaylı olarak da olsa ödüllendirilmesini sağlamaya çalışır.

Ahaşveroş kalan kızları evlerine göndererek Ester'e, artık onlara ihtiyacı olmadığı konusunda bir mesaj verir. Ester tüm saray tarafından en üst düzeyde saygı görmektedir. Fakat Mordehay Ester için hala çok endişelidir. Ester'in tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ve güvende olduğu konusunda emin olmak için, sürekli olarak sarayın kapısında durmaktadır. Ester'in, geçmişi konusunda açıklama yapmaması konusundaki isteğinde de inat etmekte, Ester de bu isteğe uymaktadır.